Christine Guldbrandsen – Norges vakreste stemme

Her finner du alt du trenger å vite om Christine, en av Norges største stemmeprakter!

Here you can find everything you need to know about the greatest voice from Norway!

Christine Biografi

BIOGRAFI

Navn:Christine Guldbrandsen
Født: 19 mars 1985
Stjernetegn: Fiskene
Bosted: Bergen
Hårfarge: Blond
Øyefarge: Blå
Høyde: 157cm
Skostørrelse: 36-37
Søsken: 3 brødre

Christine Biografi

Christine Guldbrandsen debuterte med albumet Surfing In The Air i 2003, noe som resulterte i gullplate og mer enn 25.000 solgte eksemplarer etter bare tre uker på salgslistene. Men karrieren startet ikke der,
allerede som 3-åring viste Christine at hun hadde et stort talent for sang, først i Laksevåg Kirkes barnekor og deretter gjennom en lang rekke opptredener både på TV og scene. I 2000 var hun bl .a. med på den storstilte åpningen av
Bergen som europeisk kulturby, da mer enn 40.000 bergensere, kongeparet og en rekke prominente gjester
fikk oppleve henne og trompetist Ole Edvard Antonsen fremføre Vitae Lux.

Etter suksessen med debutplaten fulgte ytterligere to utgivelser; Moments (2004), mens den norskspråklige ”Christine” fulgte i 2007. Mellom plateutgivelsene deltok Christine bl.a. i Melodi Grand Prix med Alvedansen, noe som førte henne til en uforglemmelig opplevelse i Athen Mai samme år. Der fikk Christine æren av å representere Norge i Eurovision Song Contest foran 120 millioner TV-seere i Europa. En oppgave hun mestret med glans.

Etter utgivelsen av Christine fulgte den første store musikalrollen for Christine. Som Cosette i Les Miserables møtte hun for første gang teaterpublikummet på Den Nationale Scene, noe som resluterte i 100 utsolgte forestillinger og meget gode kritikker. Christine stortrivdes på musikalscenen, og det merket også bransjen seg. I 2009 hadde hun den kvinnelige hovedrollen i Mostraspelet på Bømlo, og i 2010 reiste hun til Stavanger og Haugesund for å spille hovedrollen som Maria i Sound of Music. Forestillingen og Christine mottok strålende kritikker fra et samstemmig kritikerkorps.

Parallelt med Sound of Music og en rekke eventer og oppdrag for næringslivet starter Christine i 2010 et lite sideprosjekt sammen med fire kvinnelige kolleger; Nightingales. Nightingales besetning varierer noe fra opptreden til opptreden, men startrekken bestod av Helene Bøksle, Heidi Ruud Ellingsen, Karianne Kjærnes og Christine. Sammen gjorde de flere konserter, og dette prosjektet fortsetter også i 2011. Et lite pustehull der Christine får inspirasjon fra gode kolleger og kan leke med musikalske landskap som hun normalt ikke opererer i.

Samtidig som Christine spilte Maria i Sound of Music jobbet hun iherdig i studio sammen med produsent Kjetil Fluge. Utgivelsen finner sted våren 2011, og det blir et meget variert album der publikum vil oppleve en ny og litt annerledes Christine.

Privat beskriver Christine seg selv som en ganske vanlig jente. Fritiden fordeles mellom familie, venner og hverdagslige sysler. Men som Christine sier; ”Musikken er en utrolig viktig del av den jeg er, og en tilværelse uten mulighet til å uttrykke meg gjennom sang og musikk ville for meg vært et tomt og fargeløst liv. Jeg føler meg svært privilegert og takknemlig som har fått anledning til å dele musikken og sangen min med andre”